Comisia Europeană a revizuit legislația tahografului pentru a îngreuna alterarea datelor tahografului, pentru a îmbunătăți eficiența controlului sistemului și pentru a reduce administrarea. Rezultatul este Anexa 1C (UE 2016/799), care a fost aprobată în iunie 2016 și duce la introducerea tahografului inteligent în iunie 2019.
La VDO a fost creat VDO DTCO 1381 4.0, tahograful inteligent „Anexa 1C”, pentru a îndeplini această nouă reglementare.
Tahografele inteligente vor avea un modul GNSS (Global Navigation Satellite System) care înregistrează automat locația vehiculului dvs. la începutul și la sfârșitul călătoriei, precum și o actualizează la fiecare trei ore de condus.
În plus, tahograful inteligent va putea comunica de la distanță cu ofițerii de inspecție a drumului. Ofițerii de aplicare a legii vor folosi un dispozitiv radio cu rază scurtă de acțiune, verificând de la distanță anumite date ale tahografului fără a opri vehiculul. Deci, ei pot detecta de la distanță potențiale defecte. Dacă nu se găsesc probleme, șoferii rămân pe drum și își continuă călătoria neîntreruptă, ceea ce înseamnă că nu se pierde timp prețios cu inspecții inutile pe marginea drumului.
Noul tahograf inteligent va fi montat pe vehiculele noi începând cu 15 iunie 2019.
VDO este gata să vă ajute să faceți această tranziție.
Ca atelier, va trebui să vă pregătiți pentru introducerea tahografului inteligent, inclusiv actualizări ale produselor, precum și produse și echipamente noi.
Tahografele inteligente trebuie configurate, programate și calibrate, ca și tahografele 1B.
WorkshopTab 2 își propune să ofere tot ce aveți nevoie pentru configurarea, programarea și calibrarea tahografelor inteligente.
WorkshopTab 2 este actualizat în mod regulat pentru a îndeplini cerințele pieței de tahograf în continuă schimbare și este în curs de actualizare pentru a satisface toate cerințele pentru tahograful inteligent din mediul atelierului.
Aceasta include procedura de testare corectă pentru caracteristica Sistemului global de navigație prin satelit (GNSS), precum și testarea modulului DSRC (Dedicated Short Range Communication), conceput pentru comunicarea de la distanță cu autoritățile de aplicare.
Vor exista sigilii noi care vor avea un număr unic de identificare alocat de producător. Acestea vor fi pe deplin urmăribile de la producător la instalator. De aceea, furnizăm noile sigilii și să le distribuim prin intermediul rețelei noastre de ateliere.
Atelierele vor trebui să înregistreze utilizarea sigiliului după calibrare. Numărul sigiliului utilizat la calibrare trebuie înregistrat pe placa de calibrare a vehiculului.
Toți tehnicienii de atelier trebuie să primească un nou card de atelier și să fi urmat un curs de formare 1C înainte de a putea lucra cu un tahograf inteligent.
Veți putea calibra tahografele inteligente numai după finalizarea unui curs aprobat. Toți tehnicienii de atelier ar trebui să urmeze un curs de formare pentru tahograf inteligent 1C pentru a învăța cum să calibreze legal noul tahograf inteligent.
*Împreună cu un tester DSRC.
Preturile se vor afisa dupa aprobarea contului.